top of page

9-15 Milepæl


Den næste aldersperiode spænder meget bredt. Der vil være nogen, der allerede har opnået disse ting og andre, hvor de er på vej dertil. Jeg har valgt at lave det i en lang periode, da det er helt almindeligt at nogen allerede kan disse ting og andre er ved at øve sig indenfor den lange periode. Husk det vigtigste er, at dit barn følger sin egen kurve. Der kan være periode, hvor der ikke sker så meget.


De fleste mestre eller arbejder hen imod:

-De fleste kan nu kravle symmetrisk. Endelig giv dem lang tid i kravlefasen. Gerne 2-3 mdr. - Kan selvstændigt sætte sig op . - Klapper og vinker - Begynder eller kan komme op at stå ved at holde fast ved ting. Flere vil starte med at trække sig op. Efterhånden begynder de at bruge benene via frierstilling(tripod). Husk at være opmærksom på at de skifter med at bruge det ene og det andet ben. - Stående stilling uden at holde ved - Gang langs ting fx sofa - Gang uden støtte


Aktiviteter: - Fortsat en god ide med forhindringsbaner, da det giver god stabilitets træning - Man kan øve dem i at komme ned med benene først fx fra sofaen. De første gange skal de guides rundt og sig fx benene først. - Lege hvor de skal bøje ned i benene efter noget legetøj og fx sætte den op på sofabordet. Gerne tag legetøjet og sæt det ned igen, så de får mange squats i benene - Sidelæns gang langs fx sofa og senere væg. - Forsat godt at stimulere de 3 primær sanser:


Nogle børn vil gå omkring 11 mdr og andre først omkring de 15 mdr. Endelig se mere på min instagram og facebook profiler for aktiviteter til denne aldersperiode.

Det er min søde datter Safina, der er model

Mvh Marie

Børnefysioterapeut FysioVendia i HJørring

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page